De magische voordelen van werken in de ontwerpindustrie: Een interview met Illustrator Rotterdam

Illustrator Rotterdam
Ontwerpen kan ongelooflijk lonend zijn, maar het is niet gemakkelijk. Werken als ontwerper vereist een sterk oog voor detail, oog voor design en het vermogen om kritisch te denken. Ontwerpers moeten ook detailgericht zijn en beschikken over uitstekende communicatieve vaardigheden. Om te slagen in de designindustrie heb je al deze kwaliteiten nodig, en een beetje geluk. Zoals deze infographic van Visual Capitalist aangeeft: 12 procent van de creatieve professionals in de VS gaan binnen hun eerste jaar failliet. Dit komt deels omdat de ontwerpindustrie zo competitief is en ook omdat ontwerpers de eerste paar jaar lange uren en veel avonden en weekenden moeten werken. Als je echter vastbesloten bent om je carrière als ontwerper door te zetten, zijn hier enkele potentiële voordelen van werken in de ontwerpindustrie die je kunnen verleiden om het te proberen, zelfs als dat betekent dat je onderaan de ladder moet beginnen:

Betere vooruitzichten op werk

Ontwerpers hebben een goede banenmarkt, met vooruitzichten op een baan die tussen nu en 2020 naar verwachting met 11 procent zal stijgen. Bovendien is het gemiddelde salaris voor ontwerpers in de VS 66.490 dollar. Dit ligt ruim boven het gemiddelde van 42.945 dollar voor alle beroepen. Dit komt vooral door de grote vraag naar web-, mobiele en user-experience designers. U kunt ook verwachten dat de vraag naar product-, grafische en merkontwerpers in de toekomst zal toenemen omdat bedrijven hun rendement op investeringen willen verhogen. Het goede nieuws is dat je niet per se veel ervaring hoeft te hebben om een hogere functie te krijgen. Hoewel werkgevers steeds meer de voorkeur geven aan kandidaten met ervaring, zijn ze daar niet aan gebonden. Als u de drive en ambitie hebt om te slagen, kunt u een baan vinden, ongeacht uw ervaringsniveau.

Uw eigen vaardigheden ontwikkelen

Hoewel een opleiding je de basis kan bieden voor een succesvolle carrière in design, zul je veel uitdagingen tegenkomen. Het lijdt geen twijfel dat werken als stagiair of in een lagere functie gedurende enkele jaren u zal helpen waardevolle ervaring op te doen, maar u zult ook leren hoe u uw tijd efficiënter kunt beheren, hoe u effectiever kunt communiceren en uw ideeën kunt presenteren en hoe u uw sterke en zwakke punten kunt ontdekken.

Als ontwerper leer je bijvoorbeeld hoe je verschillende soorten problemen kunt oplossen en hoe je je ideeën op een aantrekkelijke manier kunt overbrengen. Ook leer je hoe je verschillende soorten visuals maakt, zoals logo's en visuals voor print, web en presentaties. Door stages te lopen en ervaring op te doen op verschillende gebieden, kun je ook vaardigheden ontwikkelen die overdraagbaar zijn naar andere bedrijfstakken, zoals projectmanagement, teammanagement en onderhandelingen.

Voortdurend leren en verbeteren

Als ontwerper leer je elke dag nieuwe vaardigheden en technieken. Dit helpt je om relevant te blijven in je vakgebied en ook om je vaardigheden voortdurend te verbeteren. Je moet ernaar streven elke dag nieuwe dingen te leren, omdat dit je helpt fris te blijven en je bestaande vaardigheden te verbeteren. Door nieuwe vaardigheden te leren, kunt u profiteren van uw ervaring en waarde toevoegen aan het bedrijf van uw werkgever.

Ontwerpers moeten vaak problemen leren oplossen en hun geest verruimen. Door te experimenteren met nieuwe technieken kunt u uw hersenen rekken en uw vaardigheden scherp houden. U kunt ook waarde toevoegen aan uw werkgever door deel te nemen aan door het bedrijf gesponsorde mentor- en leerprogramma's, zoals die van bedrijven als General Assembly en Flatiron School.

Voordeel voor de gemeenschap

Ontwerpers kiezen er vaak voor om in de gemeenschap te werken omdat ze een positieve bijdrage willen leveren, niet alleen aan hun eigen carrière, maar ook aan de wereld om hen heen. Veel ontwerpers kiezen ervoor om vrijwilligerswerk te doen in hun lokale gemeenschap, op scholen en bij organisaties die de jeugd ondersteunen. Zo kun je waardevolle ervaring opdoen, je portfolio opbouwen en contacten leggen die je carrière vooruithelpen. Je kunt ook deelnemen aan ontwerpwedstrijden, zoals die van wedstrijden als iDesign, waar je geld en andere prijzen kunt winnen.

Conclusie

Ontwerpen is meer dan het ontwerpen van afbeeldingen en visuals voor drukwerk en online. Het gaat erom iets te creëren dat mensen helpt en een positieve verandering in de wereld teweegbrengt. Ontwerpers zijn creatieve probleemoplossers die hun verbeelding en vaardigheden gebruiken om een betere wereld te creëren. Er zijn veel voordelen verbonden aan het werken als ontwerper en het werken in een creatieve sector. Je wordt uitgedaagd, gepromoveerd en maakt veel lange uren, maar het is ook zeer de moeite waard.

Afkomstig uit Een interview met Illustrator Rotterdam